Het was niet makkelijk om RSC Anderlecht te verlaten

"Het was niet makkelijk om RSC Anderlecht te verlaten"

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 13:01do 08-04-2021 om 13:01

Bekend bij het Belgische publiek is hij nog niet, maar de negentienjarige Eliot Matazo lijkt bezig aan de grote doorbraak bij AS Monaco. Onze landgenoot verliet RSC Anderlecht als tiener voor de Monegasken en plukt daar nu zijn vruchten van.

Matazo besloot in 2018 om Anderlecht te verlaten voor AS Monaco en is één van de vele talenten die ons land vroeg verliet voor een buitenlands avontuur. Al was de keuze niet zo makkelijk voor Matazo. "Op mijn zestiende kreeg ik voorstellen van heel wat buitenlandse clubs, waaronder ook Monaco. De club overtuigde me meteen met zijn discours en sportief project", vertelt Matazo bij Monaco Tribune.

""Het was niet makkelijk om Anderlecht te verlaten, want dat was de club waar ik al van kleins af speelde. Maar Monaco is een historische club, die heel wat spelers gelanceerd heeft die zich aan heel Europa hebben kunnen tonen", geeft hij aan.

Inmiddels is de negentienjarige middenvelder al negen keer uitgekomen voor AS Monacp. In de 4-0 overwinning tegen FC Metz was hij ook goed voor zijn éérste assist.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws