Duizelingwekkende cijfers: 'De Bruyne wordt de best betaalde speler in Engeland'

Duizelingwekkende cijfers: 'De Bruyne wordt de best betaalde speler in Engeland'

08-04-2021 11:30 Laatste update: 11:31
10

Kevin De Bruyne en Manchester City hebben woensdag de contractverlenging van de Rode Duivel aangekondigd. De middenvelder zette zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2025. Hij verdiende al flink wat geld bij Man City, maar wordt nu ook dé grootverdiener in de competitie.

Met zijn achttien miljoen euro bruto per jaar bij Man City was De Bruyne al één van de grootverdieners in de competitie en de ploeg. Het Nieuwsblad weet echter dat de Rode Duivel een flinke loonsverhoging heeft gekregen en nu maar liefst 25 miljoen euro per jaar zal verdienen bij Man City.

Daarmee krijgt hij dus 450.000 euro bruto per week en is hij de best betaalde speler in de Premier League. David De Gea van Manchester United volgt op de tweede plek met 433.000 euro bruto per week. De eerstvolgende ploegmaat Raheem Sterling volgt op een serieuze afstand en verdient 'slechts' 347.000 euro bruto per week.

De best betaalde speler ter wereld is De Bruyne echter niet. Die eer is nog steeds voor Lionel Messi, die 600.000 euro per week zou verdienen. Ook Cristiano Ronaldo (Juventus), en PSG-smaakmakers Neymar en Kylian Mbappé verdienen meer.