'De niet-Nederlandstalige spelers wilden Anthuenis meteen weg bij Anderlecht'

'De niet-Nederlandstalige spelers wilden Anthuenis meteen weg bij Anderlecht'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 11:16do 08-04-2021 om 11:16

Lorenzo Staelens speelde van 1998 tot en met het begin van 2001 voor RSC Anderlecht en pakte daarin één titel met de club. Dat was onder de hoede van Aimé Anthuenis, al had het niet veel gescheeld of die was al vroeg vertrokken bij de club.

Anthuenis bleek namelijk niet meteen een geslaagde indruk gemaakt te hebben bij zijn eerste ontmoeting met de spelers van Anderlecht toen. "Aimé kwam binnen en zei in het Vlaams wat we gingen doen", geeft Staelens aan in Sport/Voetbalmagazine.

"Hij kende geen Frans dus de niet-Nederlandstalige spelers verstonden er niets van. Dat vonden ze niet kunnen en ze belegden een spelersvergadering om de trainer buiten te krijgen. Het seizoen was nog niet eens begonnen", aldus Staelens.

De ex-speler van Anderlecht greep echter in, samen met Glen De Boeck. "Ik en Glen hebben daar gezegd: ‘Als hij vliegt en we missen onze start, wiens fout is het dan? Laten we hem een maand de kans geven en dan nog eens bijeen komen.’ We zijn niet meer samengekomen dat seizoen, de trein was vertrokken", besloot Staelens.

Anthuenis bleef uiteindelijk drie seizoenen bij Anderlecht en pakte daarin twee keer de titel.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws