'Ik durf soms niet op mijn telefoon te kijken na afloop: wat bezielt deze mensen?'

'Ik durf soms niet op mijn telefoon te kijken na afloop: wat bezielt deze mensen?'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 08:28do 08-04-2021 om 08:28

De strijd tegen online racisme en haatzaaien is momenteel actueler dan ooit in Engeland. De Braziliaanse Arsenal-middenvelder Willian neemt het voortouw en vindt dat er een grens is bereikt.

Liverpool nam eerder op de dag al stelling, nadat – naar verluidt – Trent Alexander-Arnold en Naby Keïta racistisch bejegend werden, na de Champions League-nederlaag tegen Real Madrid. Onlangs schaarde Tottenham Hotspur zich achter ex-Ajacied Davinson Sánchez. Ook Willian heeft te maken gekregen met online racisme. "Of ik soms niet op mijn telefoon durf te kijken na een wedstrijd? Ja, soms wel", laat hij weten tijdens een persconferentie. "Wij zijn ook maar mensen hè? Ik zou graag willen weten wat dat soort mensen bezielt, waarom ze het in hun hoofd halen om zo tegen ons doen."

Ook de familie van de 32-jarige Braziliaan kreeg ermee te maken. "Met teksten die ik hier niet eens kan herhalen. Dat doet echt pijn. Dit is een serieus probleem. De autoriteiten ondernemen geen actie, maar we moeten zelf proberen om hier een einde aan te maken. Genoeg is genoeg", aldus Willian, die op het punt heeft gestaan om zijn social media-accounts te verwijderen. "Maar het is juist beter om het te delen, niet bang zijn om je uit te spreken. Dit soort mensen moeten de prijs betalen voor wat ze doen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws