Ik heb altijd gedacht dat ik een carrière zou maken als trainer

"Ik heb altijd gedacht dat ik een carrière zou maken als trainer"

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 22:08wo 07-04-2021 om 22:08

Zondag staat de onvervalste topper tussen RSC Anderlecht en Club Brugge op het programma. Eén van de spelers die speelde voor beide clubs is Lorenzo Staelens. Na zijn periode als trainer bij Lokeren kwam Staelens nergens meer aan de bak, maar dat kwam van twee kanten volgens hem.

Lorenze Staelens pakte met beide clubs een titel. Na zijn carrière ging Staelens als trainer aan de slag maar echt furore maakte hij niet in het trainersvak. Volgens Staelens lag dat aan meerdere omgevingsfactoren. "Ik heb altijd gedacht dat ik een carrière zou maken als trainer. Alleen heb ik nooit in goeie omstandigheden kunnen werken. In Kortrijk begon ik zonder budget, ik haalde toen Hein Vanhaezebrouck als trainer bij vierdeklasser Lauwe weg. Men wilde naar eerste klasse, maar in april wist men nog niet hoeveel het budget voor volgend seizoen zou zijn. Daar had ik geen zin in. Daarna belandde ik als assistent bij Roeselare waar ik spelers zag arriveren die volgens mij niet eersteklassewaardig waren. Dat zag ik ook niet zitten", verklaarde Staelens in Sport/Voetbalmagazine.

Vandaag de dag is Staelens aan de slag als commercieel vertegenwoordiger in een bedrijf. Ondanks zijn mooie palmares blijkt dat Staelens nog niet kan genieten van een 'voetbalpensioen'. "Ik snap dat jonge mensen die vraag stellen als ze de bedragen zien die voetballers tegenwoordig verdienen. Vandaag verdient Eden Hazard in één week het bedrag dat ik in mijn beste jaar opstreek, zo'n 225.000 euro. Ik kan niet blijven thuis zitten en niets doen. Ik voel me niet goed als ik moet gaan doppen", aldus Staelens.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws