Lukaku alweer belangrijk in overwinning van Inter, ook Juventus wint

07-04-2021 20:45 Laatste update: 20:58
1

Inter heeft met Romelu Lukaku aan het kanon in eigen huis uitstekende zaken gedaan tegen Sassuolo in de strijd om de landstitel in Italië. De koloper van de Serie A won met 2-1 en heeft nu elf punten voorsprong op nummer twee AC Milan. Ook Juventus deed goede zaken en is de nieuwe nummer drie van Italië na een knappe zege op Napoli.

Inter-Sassuolo 2-1

Inter heeft in eigen huis de koppositie in de Serie A verder verstevigd. De formatie van trainer Antonio Conte wist in eigen huis vrij simpel te winnen van middenmotor Sassuolo. Inter begon furieus aan het duel in Stadio Guiseppe Meazza, waar Romelu Lukaku al na tien minuten de 1-0 op het scorebord zette. De Rode Duivel dirigeerde een voorzet van Ashley Young met het hoofd knap richting de verre hoek.

In de tweede helft verdubbelde Inter, in de persoon van Lautaro Martínez de score. De Argentijn stelde op aangeven van Lukaku de zege van de thuisploeg definitief veilig, door in de counter genadeloos toe te slaan. De 2-1 van Sassuolo-middenvelder Hamed Traorè in de slotfase bracht de overwinning van de Nerazzurri niet meer in gevaar. Door de 2-0 zege heeft Inter een voorsprong van elf punten op naaste belager AC Milan, met nog negen speelrondes op het programma.

Juventus-Napoli 2-1

In een zeer aantrekkelijke eerste helft golfde het spel in Turijn in een rap tempo op en neer. Juventus begon zeer sterk en kreeg binnen vijf minuten een enorme kans om de score te openen. Ronaldo kopte vanuit een zeer kansrijke positie ruim naast. Niet gek veel later opende de Portugese superster alsnog de score, door een voorzet van Federico Chiesa binnen te schuiven in de verre hoek en tekende zo voor zijn 25e goal van het seizoen.

Napoli had in de tweede helft het betere van het spel, maar wist de kansen die het kreeg niet te benutten. Mede door uitstekend keeperswerk van Gianlugi Buffon bleef De Oude Dame overeind en kwam het twintig minuten voor tijd zelfs op een 2-0 voorsprong. Invaller Paulo Dybala wist voor het eerst sinds 10 januari (!) weer eens het net te vinden middels een verdekt schot in de lange hoek.

Napoli deed in de absolute slotfase nog iets terug, maar het bleek te laat. De benutte strafschop van aanvoerder Lorenzo Insigne bleek er enkel een voor de statistieken. Juventus is door de overwinning op Napoli de nieuwe nummer drie van de Serie A. De ploeg van Andrea Pirlo is Atalanta voorbij en hijgt in de nek van nummer twee AC Milan, dat slechts één puntje meer heeft.