FAI komt met statement: Ierland nog altijd onzeker als gastland voor aankomend EK

FAI komt met statement: Ierland nog altijd onzeker als gastland voor aankomend EK

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 21:15wo 07-04-2021 om 21:15

Het is een paar maanden voor aanvang van het EK nog niet zeker of Ierland zal fungeren als één van de twaalf gastlanden. Het land heeft als enige gastland nog géén beslissing gemaakt over het wel of niet toe laten van voetbalsupporters tijdens het EK van aankomende zomer.

De FAI, de nationale voetbalbond van Ierland, heeft bij de UEFA aangegeven dat het land geen beslissing kan maken over het wel of niet toe laten van fans vanwege het coronavirus. De bond geeft in een statement aan dat er op basis van het advies van de overheid geen beslissing gemaakt kan worden over het minimum aantal supporters in het stadion. 'We hebben aan de UEFA laten weten dat we de ontwikkelingen nauw in de gaten houden en dat we deze monitoren en transparant zullen blijven ten opzichte van de UEFA', valt de lezen in het statement.

In het Aviva Stadium in de Ierse hoofdstad Dublin staan tijdens het aankomende EK vier wedstrijden gepland: drie duels uit de groepsfase en één wedstrijd uit de achtste finales. De UEFA heeft nog niet gereageerd op het statement van de Ierse voetbalbond.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws