Vandereycken voorspelt deelnemers Play-Off 1: 'Ook voor het Europese verhaal'

Vandereycken voorspelt deelnemers Play-Off 1: 'Ook voor het Europese verhaal'

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 18:15wo 07-04-2021 om 18:15

Met nog maar twee speeldagen te gaan is het razend spannend in onze competitie. Er is de degradatiestrijd, maar uiteraard ook die om Play-Off 1. Zal RSC Anderlecht het ook halen? Ex-bondscoach René Vandereycken gelooft van wel.

"Mijn gevoel zegt dat naast Club Brugge ook Antwerp, Genk en Anderlecht het zullen halen", geeft hij aan in Het Nieuwsblad. "Dat zou ook het interessantste viertal zijn. Ik heb uiteraard niks tegen Oostende. Als zij het halen, is dat evenzeer verdiend. Maar voor de neutrale toeschouwer zijn die andere affiches toch aantrekkelijker."

Volgens hem kan dat viertal ons Belgisch voetbal ook helpen. "Dan heb ik het over de uitstraling van de Jupiler Pro League in het buitenland en ook over het Europese verhaal volgend seizoen. Want kan een club als Oostende de investeringen voortzetten om ook in Europa te presteren? Van Antwerp, Genk en Anderlecht verwacht je dat ze toch ietsje meer kunnen doen voor de Belgische coëfficiënt, wat ook nodig zal zijn", aldus Vandereycken.

Maar volledig inzetten op Anderlecht wil Vandereycken nog niet doen. "Anderlecht is er natuurlijk nog niet, zeker omdat het nu Club Brugge ontvangt en de zege tegen Antwerp geen garanties geeft. Maar ik zeg het heel eerlijk: ik denk wel dat het Play-Off 1 zal halen", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws