'Antwerp en KRC Genk strijden om komst van voormalig target Anderlecht'

'Antwerp en KRC Genk strijden om komst van voormalig target Anderlecht'

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 17:01wo 07-04-2021 om 17:01

De voorbije jaren zagen we al heel wat Nigeriaanse voetballers op de Belgische velden neerstrijken. Ook volgend seizoen kan er weer een Nigeriaanse speler uitkomen voor een Belgische club. Meer bepaald Nwankwo Simy kan genieten van Belgische interesse.

In de Italiaanse pers valt namelijk te lezen dat de Nigeriaanse spits van Crotone stevig wordt gevolgd door Royal Antwerp FC en KRC Genk. Beide clubs denken eraan om Simy komende zomer in huis te halen.

De boomlange spits van 1m98 is bij Crotone één van de grote uitblinkers in de Serie A en heeft na dertig partijen al vijftien doelpunten en twee assists achter zijn naam staan. Dat kan hij nu verzilveren met een transfer naar een Belgische topclub. Aangezien hij een contract tot medio 2022 heeft, zou Simy ook geen al te dure aanwinst moeten zijn.

Voor Simy is het ook niet de eerste keer dat hij wordt gelinkt aan een Belgische club. In 2019 werd hij ook in verband gebracht met RSC Anderlecht, maar tot een transfer kwam het toen niet. Simy zou bij Genk de opvolger van Paul Onuachu moeten worden, terwijl hij bij Antwerp de vervanger van Dieumerci Mbokani kan zijn.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws