Anderlecht kan helemaal overtuigen: 'Kompany is wat meer Vercauteren geworden'

Anderlecht kan helemaal overtuigen: 'Kompany is wat meer Vercauteren geworden'

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 16:16wo 07-04-2021 om 16:16

RSC Anderlecht kon afgelopen maandag overtuigen en won vlot van Royal Antwerp FC. Play-Off 1 lijkt plots binnen handbereik. Dat ziet ook ex-bondscoach René Vandereycken, die onder de indruk was van paars-wit.

Vandereycken zag ook dat Anderlecht een goede partij speelde tegen Antwerp. "Zo zie je maar: ineens kunnen de puzzelstukjes in elkaar vallen", geeft de ex-bondscoach aan in Het Nieuwsblad.

Hij kijkt daarvoor vooral naar de trainer. "Kompany die iets realistischer is geworden - die wat meer Vercauteren is geworden, zeg maar -, Trebel die weer speelt en de ploeg bij de hand neemt, enkele jongeren die over hun dipje heen raken", somt Vandereycken op.

Eén van die jongens was Sambi Lokonga, die wist te overtuigen tegen Antwerp. "Hij stond heel technisch en verzorgd te spelen. Hij was de laatste tijd wat minder, maar als ik hem zo bezig zie, vind ik het jammer dat Martinez hem tijdens de interlandbreak niet heeft uitgetest. Intrinsiek zou Lokonga die positie van Witsel echt goed kunnen invullen, beter dan Praet", aldus Vandereycken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws