Rode Duivels blijven de grote leider, Nederland zakt op de FIFA-ranking

Rode Duivels blijven de grote leider, Nederland zakt op de FIFA-ranking

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 15:35wo 07-04-2021 om 15:35

Laatste update: woensdag 7 april 2021 om 15:49wo 07-04-2021 om 15:49

Ook op de nieuwe FIFA-ranking blijven de Rode Duivels op de eerste plek in de stand staan. Na de winst tegen Wales en Wit-Rusland en het gelijkspel tegen Tsjechië zijn ook nu de Rode Duivels nog steeds de nummer één van de wereld.

De Rode Duivels begonnen als nummer één van de wereld aan de vorige interlandperiode en blijven daar ook staan. In de voorbije interlandperiode werden er twee partijen gewonnen (Wales 3-1 en Wit-Rusland 8-0) en werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen Tsjechië. Dat was genoeg om op de eerste plek te blijven staan.

Nederland begon als nummer veertien van de wereld aan de vorige interlandperiode, maar het Nederlands elftal is met twee plekken gedaald op de wereldranglijst van de FIFA. De ploeg van bondscoach Frank de Boer staat na de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije, Letland en Gibraltar op de zestiende plaats.

Zwitserland profiteert van de mindere Oranje-prestaties en stijgt van plek zeventien naar plek veertien. Ook Italië stijgt flink: de ploeg van bondscoach Roberto Mancini gaat van plek tien naar plek zeven. EK-tegenstander Denemarken keert terug in de top tien.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Rode Duivels

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws