KNVB spreekt ambitie uit en hoopt op ten minste 12.000 fans in Arena tijdens EK

KNVB spreekt ambitie uit en hoopt op ten minste 12.000 fans in Arena tijdens EK

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 14:14wo 07-04-2021 om 14:14

De KNVB, het kabinet en de stad Amsterdam hebben de ambitie uitgesproken om tijdens de EK-wedstrijden in de Johan Cruijff Arena ten minste 12.000 toeschouwers toe te laten. Afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus kan dit aantal nog verder oplopen.

De KNVB spreekt over 'een historisch toernooi, waar Nederland deel van uitmaakt. Daar hoort gewoon publiek bij te zijn'. De KNVB, het kabinet en de gemeente Amsterdam gezamenlijk uitgesproken.

In de Johan Cruijff Arena worden in juni vier EK-wedstrijden afgewerkt, waaronder ten minste drie van Oranje. Er wordt gehoopt dat er dan minsten 25 procent van de Arena gevuld kan worden. Alle bezoekers die aanwezig willen zijn, moeten voldoen aan de dan geldende veiligheidsprotocollen en krijgen alleen toegang op vertoon van een negatief testresultaat.

Aan de hand van de resultaten van het Fieldlab-onderzoek tijdens Nederland-Letland en de verwachte epidemiologische situatie, wordt bekeken of er eventueel meer toeschouwers aanwezig kunnen zijn. Mocht de situatie slechter zijn dan verwacht, dan kan het toeschouwersaantal naar beneden worden bijgewerkt.

"Geweldig dat we op koers liggen voor een EK met publiek", vertelt Gijs de Jong, toernooidirecteur van het EK 2020. "Fantastisch dat de minister en de burgemeester van Amsterdam er ook vertrouwen in hebben dat een EK met publiek in juni op een veilige, verantwoorde én feestelijke manier kan plaatsvinden. We kijken ernaar uit 12.000 toeschouwers in de Johan Cruijff ArenA te ontvangen, maar beseffen dat het coronavirus onvoorspelbaar is en er geen garanties zijn."

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam is blij met de huidige ontwikkelingen. "Heel bijzonder dat we als echte voetbalstad onderdeel zijn van dit unieke toernooi. Dit is voor heel veel fans iets om naar uit te kijken. Met elkaar maken we er een veilig, verantwoord en goed georganiseerd toernooi van."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws