UPDATE: 'Spelers en staf Moeskroen ontvangen dan toch nog loon van maart'

UPDATE: 'Spelers en staf Moeskroen ontvangen dan toch nog loon van maart'

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 13:13wo 07-04-2021 om 13:13

Laatste update: vrijdag 9 april 2021 om 14:15vr 09-04-2021 om 14:15

Het rommelt bij Moeskroen. De spelerslonen van maart zijn nog niet betaald en ook de licentie is weer een groot vraagteken. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de club beloofd om de lonen vrijdag te betalen. Ook zijn er geruchten over een nieuwe overname.

Moeskroen moest de afgelopen vijf jaar naar het BAS stappen om de licentie te verkrijgen. Ook nu krijgt de club geen voorlopige licentie omdat het niet kan bewijzen dat het solvabel is. Op 14 april zal Moeskroen uitsluitsel krijgen van de licentiecommissie. Als het niet solvabel blijkt, dan zal er een nieuwe eigenaar moeten worden gezocht om amateurvoetbal te vermijden. Er doen geruchten de ronde dat er gesprekken aan de gang zijn met Arsenal.

De club liet weten dat de lonen geen probleem zullen vormen. ‘Binnen Excelsior Moeskroen krijgen we te horen dat dit niet abnormaal is, omdat er in de spelerscontracten standaard gestipuleerd is dat de lonen dienen uitbetaald te worden binnen de eerste tien werkdagen van de maand. Het is met andere woorden niet omdat de lonen eerder al op de eerste dag van de maand uitbetaald werden, dat dit altijd het geval moet zijn. Binnen de club wordt ons verzekerd dat de lonen vrijdag - en dus binnen de verplichte termijn - uitbetaald zullen worden’, klinkt het.

Update: Nord Eclair meldt dat Moeskroen de spelers en de staf dan toch nog hebben betaald. Het loon van de maand maart werd niet ontvangen en een boycot tegen Antwerp leek in de maak. Nu lijkt de rust echter (voorlopig?) terug te kregen bij Les Hurlus.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws