De Bruyne breekt record met monstercontract: “Hij heeft het meeste zelf gedaan”

De Bruyne breekt record met monstercontract: “Hij heeft het meeste zelf gedaan”

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 13:26wo 07-04-2021 om 13:26

Laatste update: woensdag 7 april 2021 om 13:32wo 07-04-2021 om 13:32

Kevin De Bruyne heeft een nieuw contract getekend bij Manchester City tot 2025. Een transparante deal zonder commissies. Ook het duurste contract uit de geschiedenis van Manchester City met meer dan 18 miljoen euro gegarandeerd per jaar. Vader Herwig geeft meer informatie aan Het Laatste Nieuws.

Vader Herwig stond KDB bij. “Op een dag heeft Kevin mij opgebeld”, vertelt zijn vader Herwig. “Hij zei mij: ‘Kijk pa, ik ga de onderhandelingen voor mijn nieuwe contract zelf doen. Kan jij mij een beetje begeleiden om het overzicht wat te behouden?’ Daarop heb ik gezegd: ‘okay ja, doe maar jongen.’ Ik heb er dan de advocaten van Atfield bijgehaald om de legale kant te controleren. Omdat dat zaken zijn waar wij niks van kennen, hebben wij daar anderen voor nodig.”

“Kevin wist heel goed wat hij wou”, gaat vader Herwig verder. “Het sportieve plaatje is altijd zijn voornaamste uitgangspunt geweest. Hij wilde absoluut blijven. Hij voelt zich goed bij City. Een club die in een goeie flow zit. De trainer is top. En hij speelt in een vrij jonge ploeg. Hij zag nog genoeg progressiemarge om de prijzen te pakken die voor hem belangrijk zijn.”

KDB onderhandelde vooral zelf. “Kevin is trots. Mag ook. Hij heeft het meeste zelf gedaan. Je ziet dat zijn interesses zijn verbreed. Dat het niet allemaal meer om het spelletje alleen draait, maar ook om wat zich errond afspeelt. Voor hem was het erg belangrijk dat hij kan blijven waar hij zich goed voelt. Daar waar hij sportief het meeste kans zag om zijn ambities waar te maken.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws