OFFICIEEL: Lokeren-icoon Overmeire kondigt afscheid aan als voetballer

OFFICIEEL: Lokeren-icoon Overmeire kondigt afscheid aan als voetballer

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 12:25wo 07-04-2021 om 12:25

Killian Overmeire stopt met voetballen. Dat laat hij weten op de webstek van Lokeren-Temse. De 35-jarige middenvelder speelde heel zijn carrière bij Lokeren. Hij heeft één cap voor de Rode Duivels.

Overmeire had de keuze al een tijdje geleden gemaakt. “Ik zal volgend seizoen geen speler meer zijn. Het besluit had ik eigenlijk al een tijdje geleden genomen. Maar ik wou geen overhaaste beslissing nemen. Van de laatste match heb ik nog enorm genoten. Nog eens tegen een profploeg spelen.  Nog eens genieten van alles eromheen.  Nog eens tonen, dat ik het nog kon.”

“Wat eraan voorafging, deed me twijfelen”, gaat Overmeire verder. “Ik heb me altijd gesmeten. Op training en in de wedstrijden. Ik merkte nu dat trainen een last werd. Op de training zelf ging ik er nog wel voor, maar ik zag er steeds meer tegenop om te gaan trainen.  Ik was 18 jaar trainen en wedstrijden op profniveau gewoon. Dan moet je een knop omdraaien op het nieuwe niveau en dat kon ik niet echt, merkte ik.”

“Maar deze keer kon ik het niet meer opbrengen. Ik heb na de wedstrijd tegen Sint-Truiden och arme met moeite een paar keer gelopen.  Ik ben 35, het voetbal heeft veel gevraagd van mijn lichaam.  De laatste jaren waren er veel extra bezoekjes aan de kine en uren extra oefeningen om wedstrijdfit te blijven. Nu kan ik mezelf niet meer zover krijgen om mij nog eens tot het uiterste te pushen.  Mag het dan vanaf nu wat rustiger?  Het is op.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Een goede keuze?

(42 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws