Union wil vaste waarde worden in 1A: Kern versterken, maar geen vedetten

Union wil vaste waarde worden in 1A: "Kern versterken, maar geen vedetten"

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 10:43wo 07-04-2021 om 10:43

Laatste update: woensdag 7 april 2021 om 13:55wo 07-04-2021 om 13:55

Na bijna vijftig jaar afwezigheid maakt Union Saint-Gilloise komende zomer haar wederoptreden in de Belgische hoogste klasse. De traditieclub is er rotsvast van overtuigd dat het een verhaal van lange duur kan worden, al dringt dat misschien wel enkele veranderingen op. CEO Philippe Bormans gaat dieper in op enkele hete hangijzers.

Union staat voor een periode vol uitdagingen, al heeft het met de steenrijke eigenaar Tony Bloom wel een troefkaart achter de hand. "Na 48 jaar in de lagere afdelingen heeft Union nood aan een enorme inhaalbeweging", beseft CEO Bormans in Sportwereld. "Tegen de zomer zou ik graag het stadiondossier ontwarren. We maakten een budget vrij om het stadion te vernieuwen of om een nieuw stadion op te trekken."

"Van delokalisatie is evenwel geen sprake. Het Joseph Marienstadion behoort tot het DNA van de club en die band willen we nooit doorknippen, maar op termijn kan het als beschermd erfgoed de groei van de club dwarsbomen. Indien er een nieuw stadion komt, wordt dat sowieso opgetrokken in de nabije buurt van het huidige", stelt Bormans de trouwe aanhang gerust. "Een verhuizing naar de Heizel is geen optie, want dan raak je aan de identiteit van de club. We kregen degelijke voorstellen voor de shirtsponsoring, maar die moeten passen in het verhaal van de club."

Traditie en uitgebalanceerde spelerskern
Het mag duidelijk zijn: voor de CEO is het glas eerder halfvol. "Ons oude stadion is een aandachtspunt, maar waarom niet focussen op onze sterke punten?", stelt Bormans voor. "Union staat voor een bloedmooi verhaal met een rijke historiek. Met elf landstitels op onze palmares moeten we enkel Anderlecht en Club Brugge laten voorgaan en dat blijft nog wel even zo."

"We beschikken ook over een degelijke supportersschare, die voor een unieke beleving van het voetbal staat. Onze fans zijn altijd positief ingesteld en Unionist tot in de kist is geen goedkope reclameslogan, maar de pure realiteit", klinkt Bormans vol bewondering. "Ook in 1A draaien we straks nog niet meteen break-even, maar het sportieve verhaal primeert op het economische. We zullen de kern versterken, maar trekken geen vedetten aan."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij Union de komende drie jaar in Eerste Klasse A blijven?

(70 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws