‘Na Preud’homme en Wilmots nieuwe Belgische coach in beeld bij Congo’

‘Na Preud’homme en Wilmots nieuwe Belgische coach in beeld bij Congo’

07-04-2021 07:00 Laatste update: 27-04-2021 14:44
8

Michel Preud’homme werd in verband gebracht met de nationale ploeg van DR Congo, maar volgens Het Nieuwsblad heeft de Standard-man bedankt voor de interesse. Nu zou Marc Wilmots wel in beeld komen.

Wilmots is een interessante kandidaat. ‘Wilmots is alleszins een van de andere namen die nu op tafel liggen. Het feit dat hij ervaring heeft als bondscoach en België naar het WK 2014 en EK 2016 leidde, wordt als een pluspunt beschouwd. Hij leidde met Ivoorkust ook al een Afrikaans land – in 2017 –, al liep dat verhaal al na zes interlands ten einde’, klinkt het.

Bij DR Congo spelen enkele bekende namen zoals Bokadi, Muleka en Mbokani. Na de mislukte kwalificatie voor de Afrika Cup werd bondscoach Christian Nsengi-Biembe de laan uitgestuurd. Preud’homme maakt aldus misschien de weg vrij voor voormalig bondscoach van de Rode Duivels Wilmots.

Update: Eerder werden Michel Preud’homme en Marc Wilmots al genoemd voor het bondscoachschap bij Congo, maar volgens Canal+ Afrika is ook Hugo Broos in beeld. In 2017 won hij met Kameroen al de Afrika Cup en wordt nu zelfs al genoemd als één van de favorieten om aan de slag te gaan bij Congo. Zijn laatste uitdaging was KV Oostende in 2019 en naar verluidt ziet Broos Congo zelf ook zitten.