Rode kaarten doen Waasland-Beveren de das om tegen STVV

06-04-2021 20:50
21

STVV heeft zich verzekerd van een verlengd verblijf in 1A. De Limburgers wonnen van Waasland-Beveren en kunnen mathematisch niet meer degraderen. Twee rode kaarten deden de thuisploeg uiteindelijk de das om. Eindstand: 2-4.

Waasland-Beveren kende nochtans een absolute droomstart. Na amper twee minuten trapte Frey de thuisploeg op voorsprong na een blunder van STVV-verdediger Hashioka. Waasland-Beveren bleef de gevaarlijkste ploeg en kwam enkele keren dicht bij een dubbele voorsprong. Een (domme) rode kaart van Vukotic was echter het startschot van de ondergang voor Waasland-Beveren.

Amper enkele minuten later wist STVV al gelijk te maken. Suzuki hoefde de bal maar binnen te duwen na een voorzet van Bruls. Erg matig verdedigd van Waasland-Beveren. Wanneer STVV al snel op voorsprong komt in de tweede helft lijkt het kalf verdronken voor Waasland-Beveren. Een afgeweken poging van Mboyo leverde een doelpunt op.

Vijftien minuten voor tijd wordt de situatie nog wat donkerder voor Waasland-Beveren na een nieuwe rode kaart. Dit keer is Wuytens de boosdoener van dienst, hij pakte een tweede gele kaart. STVV profiteerde vrijwel meteen, luttele minuten later tekende Mboyo voor de 1-3.

Game over zo lijkt, Verstraete gaf de thuisploeg echter nog even hoop met een aansluitingstreffer. Die hoop wordt echter al snel weer weggeveegd wanneer Suzuki STVV opnieuw naar een veilige 2-4 tussenstand brengt. Meteen ook de eindstand. Door de overwinning is STVV zeker van behoud, Waasland-Beveren blijft onderin hangen.