Volgt de JPL? In Nederland wordt er weer met publiek gespeeld

Volgt de JPL? In Nederland wordt er weer met publiek gespeeld

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 19:30di 06-04-2021 om 19:30

Laatste update: dinsdag 6 april 2021 om 19:31di 06-04-2021 om 19:31

De Eredivisie-clubs mogen in de dertigste speelronde als test publiek toelaten in de stadions. Deze speelronde wordt afgewerkt in het weekend van 23, 24 en 25 april. Dan staat de topper tussen Ajax en AZ op het programma, waar 7500 toeschouwers bij aanwezig mogen zijn. De bekerfinale wordt nog steeds afgewerkt zonder publiek, al mogen fans wel naar de wedstrijd op een groot scherm kijken. Volgt de Jupiler Pro League binnenkort het zelfde voorbeeld?

De Rijksoverheid komt op haar website met het nieuws naar buiten. Bij het duel tussen Feyenoord en Vitesse, dat in De Kuip afgewerkt wordt, mogen 6500 toeschouwers plaatsnemen. Bij PSV - FC Groningen kunnen er vierduizend supporters aanwezig zijn. De testen worden wederom georganiseerd door Fieldlabs, net als dat bij het duel van Oranje tegen Letland het geval was. Toen mochten er vijfduizend supporters aanwezig zijn.

Opvallend is dat de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse op 18 april plaatsvindt zonder publiek, maar dat supporters wel op grote schermen mogen kijken naar de wedstrijd. In het Gelredome en de Johan Cruijff Arena mogen Vitesse en Ajax respectievelijk drieduizend en vijfduizend supporters ontvangen tijdens de finale.

Het duel met AZ zou zomaar de wedstrijd kunnen zijn waarin Ajax zich tot kampioen gaat kronen. Als de Amsterdammers daarvoor afrekenen met RKC Waalwijk en FC Utrecht en op 25 april winnen van AZ, dan is het 35ste kampioenschap die avond een feit voor de ploeg van Erik ten Hag.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet de JPL dit voorbeeld volgen?

(39 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws