UPDATE: Misnoegde De Vlieger geeft De Bleeckere van antwoord: 'Clear error, PUNT'

UPDATE: Misnoegde De Vlieger geeft De Bleeckere van antwoord: 'Clear error, PUNT'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 19:15di 06-04-2021 om 19:15

Laatste update: woensdag 7 april 2021 om 09:33wo 07-04-2021 om 09:33

Afgelopen weekend was er heel wat te doen rond de deiscutabele penalty die Club Brugge toebedeeld kreeg op het veld van KV Kortrijk. Frank De Bleeckere en het Referee Department hebben nu geoordeeld dat de penalty onterecht was.

In de partij tussen KV Kortrijk en Club Brugge ging Eduard Sobol neer in de zestien na een (lichte) duw van Timothy Derijck. Zowel scheidsrechter Jasper Vergoote als de VAR waren echter van oordeel dat het wel degelijk een strafschopovertreding was. De Bleeckere deelt die mening echter niet. Club Brugge had geen strafschop mogen krijgen.

"Het Referee Department verwacht voor dit lichte contact geen strafschop. Maar, men verwacht ook geen VAR interventie bij deze fase omdat contacten bij het bovenlichaam subjectief te beoordelen zijn. Dergelijke beslissing kan dus niet als een ‘clean error’ worden gezien. Conclusie: geen strafschop maar ook geen VAR-interventie in deze fase", besluit de voormalige scheidsrechter.  

Update 7/4: Blijkbaar kan niet iedereen zich vinden in de uitleg van De Bleeckere en het Referee Department. Geert De Vlieger gebruikte zijn Twitter-kanaal om zijn ongenoegen te ventileren. De oud-doelman heeft duidelijk een probleem met het concept 'clear error'. Als het Referee Department het geen strafschop vindt, waarom mag de VAR dan niet ingrijpen?

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Vond jij het een strafschop?

(882 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws