Breaking news

Oostende gaat in laatste instantie voorbij Beerschot en houdt hoop op top-vier

Guardiola haalt uit: 'UEFA en FIFA vermoorden de spelers, het is onmogelijk'

Guardiola haalt uit: 'UEFA en FIFA vermoorden de spelers, het is onmogelijk'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 16:45di 06-04-2021 om 16:45

Pep Guardiola heeft hard uitgehaald naar de UEFA en FIFA. De manager van Manchester City geeft aan dat de voetbalbonden dit seizoen zoveel wedstrijden ingepland hebben, dat hij zijn spelers noodgedwongen heeft moeten sparen voor de Champions League.

In het gewonnen uitduel tegen Leicester City (0-2) van zaterdag hield de Spaanse trainer onder anderen John Stones en Ilkay Gündogan op de bank, om ze rust te geven voor het eerste kwartfinaleduel met Borussia Dortmund dinsdagavond in de Champions League. Raheem Sterling en Phil Foden begonnen ook op de bank, maar vielen later in.

"Het zijn mensen, geen machines", verklaarde Guardiola maandag op de persconferentie zijn roulatiebeleid. "Ik weet dat sommige spelers alles willen spelen, maar dat is niet mogelijk. Om dit jaar op alle fronten mee te strijden, zonder publiek en in de kortste competitie ooit, zouden we nooit in de positie staan waar we nu staan als je niet rouleert."

Volgens de City-trainer hebben zijn spelers rust nodig. "De UEFA en FIFA vermoorden de spelers. Het is echt te veel. We hebben niet één midweek vrij gehad sinds we aan het seizoen zijn begonnen. Er is niet één speler die dit schema kan volhouden, zowel fysiek als mentaal. Het is onmogelijk. Ik word nu als een genie gezien omdat we zoveel winnen, maar als we verliezen vragen mensen zich weer af waarom ik zoveel wissel. Maar ik moet dit wel doen", besluit Guardiola.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws