'KV Mechelen zit deze week om de tafel met huurling Druijf over dure koopoptie'

'KV Mechelen zit deze week om de tafel met huurling Druijf over dure koopoptie'

06-04-2021 17:15
4

Na de 2-1-nederlaag bij Sint-Truiden lijkt KV Mechelen af te stevenen op een seizoenseinde zonder Play-Off-voetbal. Zo kan de blik al naar de volgende jaargang verlegd worden. Eén van de vraagstukken is of Ferdy Druijf langer aan boord zal blijven.

KV Mechelen huurt de Nederlandse spits sinds de winterstop van AZ, al wist het bij de onderhandelingen ook een definitieve aankoopoptie in het contract op te nemen. Die ligt echter aan de hoge kant, weet Gazet van Antwerpen. Volgens de krant gaan het Mechelse bestuur en Druijf deze week rond de tafel zitten, maar is Malinwa niet meteen van zin om hem komende zomer in te lijven.

Dat hoeft ook niet helemaal te verbazen, want sinds zijn overstap in januari kwam Druijf nog niet verder dan drie basisplaatsen. Tegen STVV kreeg hij nog eens zijn kans, maar liet hij een wenkende mogelijkheid onbenut, terwijl vervanger Igor De Camargo in het slot wél scoorde. Voor het overige gebruikt Wouter Vrancken zijn Nederlandse huurling voornamelijk als invaller en breekijzer.