Antwerp maakt weinig vrienden: Gelukkig werkt die aanpak niet altijd

Antwerp maakt weinig vrienden: "Gelukkig werkt die aanpak niet altijd"

06-04-2021 08:15
10

De topper tussen Antwerp en Anderlecht was nooit echt spannend. Anderlecht won makkelijk met 1-4. Philippe Albert ergerde zich aan het defensieve spel van de thuisploeg. 

"Anderlecht was te sterk, maar Antwerp heeft het hen makkelijk gemaakt", klinkt het bij Sudpresse. "Ze bleven een uur op dertig meter van hun eigen doel en brachten Mbokani pas bij 0-2. Dat is spijtig: als de tweede de vijfde ontvangt, verwacht je toch dat ze willen voetballen. Frank Vercauteren heeft gegokt en verloren."

Vercauteren speelde tegen Club Brugge ook al zeer behoudend. "Toen heeft het gewerkt, maar dat kan natuurlijk niet altijd werken. Gelukkig maar voor het voetbal! Voor Anderlecht was dit een referentiematch, hun balcirculatie was impressionant met Trebel en Lokonga die het middenveld domineerden."

Albert gelooft echter niet dat Anderlecht zeker is van Play-Off 1. "Het is nog niet gespeeld voor Anderlecht. Ze plaatsen zich met een 4 op 6 maar ontvangen nu Club Brugge en spelen dan op STVV, dat nog punten nodig heeft. Maar ze zijn wel op het goede spoor."