Breaking news

Manchester City verovert zevende landstitel door verlies Manchester United

Kompany weigert uit te halen naar Vercauteren: Belangrijk in mijn ontwikkeling

Kompany weigert uit te halen naar Vercauteren: "Belangrijk in mijn ontwikkeling"

Gepubliceerd: maandag 5 april 2021 om 23:07ma 05-04-2021 om 23:07

Vincent Kompany mocht zijn grootste uitzege vieren als trainer van RSC Anderlecht. Op bezoek bij een zwak Royal Antwerp FC haalden zijn manschappen uit: 1-4. Een noodzakelijke zege in de strijd om de top-vier, al doet Kompany er alles aan om de rust te bewaren.

"Ik heb de euforie een klein beetje getemperd", verklapte Kompany bij Eleven Sports. "Het belangrijkste is dat we nu meteen vooruitkijken naar de volgende wedstrijd." Komende zondag staat de kraker met Club Brugge te wachten. "Dit is prachtig, de jongens hebben het goed gedaan. Ze mogen nu een avond genieten - normaal zou ik zeggen: ga maar een nachtje feesten - maar vanaf morgen is het weer keihard werken", verzekert de coach.

Van enig leedvermaak richting Frank Vercauteren, met wie de samenwerking bij Anderlecht spaak liep, is geen sprake. "Absoluut niet", aldus Kompany. "Frank is belangrijk geweest in mijn ontwikkeling als speler en als coach. Ik ben alleen voorzichtig tevreden voor mijn spelers. Vandaag hebben ze laten zien wat ze kunnen. Ik hang af van de achtbaan in de prestaties van mijn spelers. Ik probeer dat te stabiliseren, zodat we deze versie iets vaker zien en minder vaak de versie waarbij ze een offday hebben." 

Kompany hamerde tot slot nogmaals op dezelfde nagel. "We hebben een ploeg met jonge gasten, die technisch vaardig zijn, veel intensiteit hebben en elke dag progressie maken. Maar af en toe gaan ze nog het deksel op de neus krijgen. Ik moet ze de juiste richting uitsturen", legt hij zijn rol uit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zie jij Anderlecht winnen van Club Brugge?

Ja
61%
Nee
39%
(921 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws