FC Barcelona ontsnapt in de negentigste minuut en komt op één punt van Atlético

05-04-2021 23:03
5

Het is FC Barcelona op het nippertje gelukt om op één punt van koploper Atlético Madrid te komen. De ploeg van Lionel Messi won maandag met 1-0 van Real Valladolid. De held van Barcelona heet Ousmane Dembélé.

Barcelona was aan een ijzersterke reeks bezig, daar waar er bij Atlético steeds meer haarscheurtjes ontstaan. Na de 1-0 nederlaag van zondag tegen Sevilla kregen de jongens van Ronald Koeman een uitgelezen kans om de achterstand op Atlético terug te brengen naar één punt.

Met Messi in de basis, die op scherp stond voor de wedstrijd tegen Real Madrid van aankomend weekend, opende Barcelona de jacht op Valladolid. Een overwicht hadden de Catalanen niet. Sterker nog, de bezoekers kregen met Kenan Kodro de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd. Vlak voor rust kreeg Barcelona via Messi en Pedri twee kansen op 1-0. Het waren de eerste serieuze mogelijkheden voor de ploeg van Koeman.

Barcelona nam in de tweede helft het heft iets meer in handen. Ousmane Dembélé stormde na een klein uur op doelman Jordi Masip af na een steekbal van Messi, maar hij miste. En kort daarna was Antoine Griezmann, die gewisseld werd, boos op zichzelf omdat hij een kopkans om zeep hielp. Alle alarmbellen gingen af toen Barcelona ontsnapte aan een strafschop tegen nadat Jordi Alba hands maakte. De VAR bestrafte het niet. Met een driedubbele wissel werden de intenties van Koeman duidelijk.

Barcelona speelde ruim tien minuten lang met een man meer vanwege een smerige overtreding van Oscar Plano op Dembélé, die daar rood voor kreeg. Pas in de laatste minuut wist Barça de zege naar zich toe te trekken. Ronald Araujo kopte onbedoeld door op Dembélé, die niet nadacht en de bal via het been van de doelman binnenknalde.

En dus komt Barcelona op één punt van Atlético Madrid. Alle ogen zijn gericht op El Clásico tegen Real Madrid van aankomende zaterdag. Barcelona (65) heeft twee punten meer dan Real (63).