Gerkens (Antwerp): “Dit is een wedstrijd om snel te vergeten!”

Gerkens (Antwerp): “Dit is een wedstrijd om snel te vergeten!”

05-04-2021 21:38
3

Royal Antwerp FC verloor maandag met zware 1-4 cijfers op eigen veld tegen RSC Anderlecht. Na het laatste fluitsignaal werd een teleurgestelde Pieter Gerkens voor de camera gehaald voor een interview. “Ik sta hier niet met een goed gevoel. Ik denk dat we op geen enkel moment echt in de wedstrijd zaten.”

Het plan dat ze bij Antwerp aanvankelijk voor ogen hadden, werkte niet zoals gepland. We kwamen er nooit uit door hun pressing. “We kwamen altijd te laat en liepen achter de feiten aan. Het was de bedoeling om ze hoog op te vangen maar dit is er niet uitgekomen.” Waar het plan tegen Club Brugge wel werkte, deed het dat maandag niet.  
 
“Absoluut, ik denk dat we de 1ste helft hetzelfde hebben geprobeerd als in Brugge maar met te weinig resultaat natuurlijk. We houden dan de 0 nog maar daar is dan ook alles mee gezegd.” Die nul werd in de tweede helft gretig uitgewist door RSCA. Vanaf dat je achter komt wordt het heel moeilijk om dan druk vooruit te gaan zetten en weer proberen te knop om te draaien. Dat hebben we wel geprobeerd maar dan merk je dat je niet in de match zit en dan speelt Anderlecht het heel gemakkelijk uit. Een wedstrijd om snel te vergeten!"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie