Nmecha: “Als we zo voetballen, kunnen we iedereen aan. Ook Club Brugge”

Nmecha: “Als we zo voetballen, kunnen we iedereen aan. Ook Club Brugge”

05-04-2021 21:15
17

RSC Anderlecht won maandagavond overtuigend met 1-4 op het veld van Royal Antwerp FC. Ondanks een penaltymisser kan Lukas Nmecha toch tevreden terugblikken. Hij leverde namelijk twee glasheldere assists af. “Het was belangrijk dat ik snel reageerde na die misser.” 

Al geeft de spits wel nog steeds de voorkeur aan zelf scoren. “Persoonlijk vind ik het nog altijd veel leuker zelf te scoren dan een assist te geven. We konden zelfs nog meer goals maken. Maar dit was alleszins de beste versie van onszelf”, zei de spits na afloop van de wedstrijd. Hij had het zelfs over een statement. “Weinig ploegen die dit kunnen op Antwerp. Een statement, wat we na de pauze lieten zien. Een prestatie ook die er al enige tijd zat aan te komen.”

Nmecha heeft ook een verklaring voor de prestatie van vandaag. “Want het enige verschil met sommige andere matchen, was dat we nu onze kansen afmaakten. Als we zo voetballen, kunnen we iedereen aan. Ook Club Brugge.” Al beseft hij wel dat het een zware wedstrijd zal worden. “Natuurlijk wordt dat nog een zware match, net als de uitmatch tegen Sint-Truiden. Maar ik herhaal: als we spelen zoals vandaag, moet het ook tegen Club kunnen.”

RSCA ontvangt komende zondag Club Brugge in het Lotto Park. Door de overwinning van maandag is Paars-Wit de top vier binnengekomen. Als het die positie kan vasthouden speelt het Play-Off 1. Om dit te verwezenlijken kan het maar beter punten pakken tegen Blauw-Zwart.