VP-Analyse: Beeld van de wedstrijd bevestigt, Anderlecht straft Antwerp terecht af

05-04-2021 20:19
20

Op Paasmaandag verloor Antwerp van Anderlecht met 1-4. Anderlecht doet zo een uitstekende zaak voor Play-Off 1, Antwerp is nog altijd niet zeker. Dit is de VP-Analyse.

Zwakke eerste helft
Het beeld van de wedstrijd werd snel duidelijk. Antwerp zakte diep in, Anderlecht moest het spel maken. Dat ging in de eerste helft niet van een leien dakje. Ze creëerden slechts enkele halve kansen, Antwerp kwam zelfs bijna niet in het stuk voor.

Afstraffing in tweede helft
Het beeld van de wedstrijd zette zich echter wel verder in doelpunten in helft twee. Eerst mistte Nmecha nog een strafschop, maar nadien was het hek van de dam. Antwerp kreeg vier goals om de oren. Een echte afstraffing.

Afwisselend Antwerp
Voor de interlandbreak klopte Antwerp Club Brugge nog. Nu gaan ze de boot in tegen Anderlecht. Het was straf hoe RAFC zo inzakte tegen paars-wit. Ze kwamen nauwelijks aan doel en konden nooit een vuist maken. Zowat iedereen speelde een ondermaatse wedstrijd.

Anderlecht met een missie
Het is nog lang niet binnen voor Anderlecht, maar na deze wedstrijd mag je dromen. Vooral ook omdat de prestatie zo goed geleverd werd. Dit is wat je verwacht van een Play-Off 1-ploeg. Snel en dominant voetbal, met ook nog efficiëntie.

Wikken en wegen
Anderlecht speelt met drie punten voorsprong op KV Oostende nog tegen Club Brugge en STVV. Antwerp speelt met 5 punten voorsprong nog tegen Moeskroen en KRC Genk. Alles kan nog, ook Antwerp moet duidelijk nog opletten. Het wordt nog razend spannend.