De race naar de ‘European Golden Boot’: Onuachu schittert naast Lukaku en Mbappé

De race naar de ‘European Golden Boot’: Onuachu schittert naast Lukaku en Mbappé

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 10:00di 06-04-2021 om 10:00

Laatste update: dinsdag 6 april 2021 om 23:31di 06-04-2021 om 23:31

Paul Onuachu staat afgetekend aan kop van het topschuttersklassement in ons land. De Nigeriaan kan zich echter ook met andere Europese spitsen meten, zo staat Onuachu in de top-10 van Europese schutters dit seizoen.

De Europese topschutterslijst, oftewel de ‘European Golden Boot’ houdt rekening met de sterkte van de competitie waarin de speler uitkomt. Zo krijgt elke competitie een coëfficiënt waarmee het werkelijke aantal doelpunten mee kan vermenigvuldigd worden. Topcompetities krijgen een coëfficiënt van 2 toebedeeld, subtoppers zoals de Belgische competitie moeten het stellen met een vermenigvuldigingsfactor van 1,5.

De 26 doelpunten van Onuachu leveren hem dan ook een score op van 39 (26 X 1,5). Daarmee staat de spits op een knappe negende stek in het topschuttersklassement. Onuachu doet beter dan onder meer Luis Suarez, Harry Kane en Karim Benzema. In absolute termen, zonder de vermenigvuldigingfactor dus, doet Onuachu zelfs nóg beter. Op twee spelers na scoorde niemand meer doelpunten op de Europese velden. Die twee spelers zijn overigens Robert Lewandowski (35 goals) en Kasper Junker (27 goals). Die laatste komt uit voor het Noorse FK Bodo/Glimt.

Onuachu staat met zijn totale score van 39 overigens in heel erg knap gezelschap. Lewandowski is uiteraard de aanvoerder van de lijst met een score van 70. Daarna volgen Cristiano Ronaldo (48) en Lionel Messi (46). Romelu Lukaku staat dan weer één plekje hoger dan Onuachu. Met een score van 40 staat de Rode Duivel op plek acht in de stand.

Een speciale vermelding is er overigens nog voor OHL-spits Thomas Henry. De Fransman prijkt met een score van 31,5 op een 21ste stek in het klassement. Daarmee doet hij net iets beter dan ene Zlatan Ibramimovic. Het levert Henry overigens nu al de interesse van een heleboel clubs op. Het zelfde geldt uiteraard ook voor Onuachu.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zal Onuachu volgend seizoen nog voor Genk spelen?

(404 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws