VP 11: Anderlecht en KRC Genk helemaal klaar voor Play-Offs

VP 11: Anderlecht en KRC Genk helemaal klaar voor Play-Offs

06-04-2021 10:00 Laatste update: 10:56

Het einde van de reguliere competitie nadert. Er blijven nog amper twee speeldagen over. Heel wat spelers hebben in de afgelopen dagen dan ook een tandje bijgestoken. 

Dubbele penaltyheld
Bij Standard slaagde Arnaud Bodart er zowaar in om twee strafschoppen te stoppen in één match. Roman Yaremchuk en Alessio Castro-Montes trapten allebei slecht voor KAA Gent, maar Bodart wachtte ook twee keer heel goed. Helaas voor Bodart ging die tweede penalty in de rebound wel binnen.

Sobol uit het niets
Op de linksback speelt Eduard Sobol niet bepaald een onvergetelijk seizoen bij Club Brugge, maar zijn 1-1 tegen KV Kortrijk was een prachtig doelpunt. Op de rechterkant kiezen we ook voor een doelpuntenmaker: Michael Murillo van Anderlecht.

Centraal achterin kiezen we dan weer voor Ewoud Pletinckx, voor één keer de aanvoerder van Zulte Waregem. Zoals het een aanvoerder betaamt sleepte hij zijn team door een moeilijke fase door 1-1 te maken tegen Eupen. Hij krijgt het gezelschap van Aleksandar Vukotic, die alles wegkopte bij Waasland-Beveren en zo mee zorgde voor de enige clean sheet van het weekend. 

Perfecte balans
Op het middenveld kiezen we zoals het hoort voor een zes, een acht en een tien. Nicolas Raskin zetten we vlak voor de defensie als regisseur, wat hij ook deed bij Standard. 

Kristian Thorstvedt kende een moeilijk begin bij KRC Genk, maar daar is niets meer van te merken. Hij vond weer het doel, deze keer met onhoudbaar trap van buiten de zestien. De nummer tien wordt Anouar Ait El Hadj. Met een knappe goal sloot hij definitief de debatten tegen Antwerp.

Bongonda leeft op
Bij KRC Genk zijn de flanken in topvorm. Zo liet Théo Bongonda zich opmerken met een slalom en een heerlijke assist op Thorstvedt, die we al eerder opnamen in het team. 

Om voorin wat gewicht te hebben gebruiken we Michael Frey. Als Waasland-Beveren zich kan redden, komt dat mede door zijn loopvermogen, duelkracht én doelpunten. De derde naam is Yuma Suzuki van STVV, goed voor een goal en een uitgelokte penalty.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)