Afstraffing voor Antwerp tegen Anderlecht dat gouden zaak doet voor Play-Off 1

05-04-2021 20:05 Laatste update: 22:21
109

Anderlecht heeft een gouden zaak gedaan met het oog op Play-Off 1. Het versloeg Antwerp met 1-4. Alle doelpunten vielen na de rust.

Anderlecht begon sterk aan de wedstrijd. Ze drukte Antwerp vrijwel onmiddellijk tegen het doel. Dat resulteerde in een eerste kans voor Ashimeru. Antwerp kon slechts één keer dreigen met een schot van Refaelov. Verder speelde Anderlecht Antwerp zowaar weg. De Wolf moest uitpakken met een goede save op een schot van Nmecha.

Het laatste kwartier van de eerste helft kwam The Great Old er dan toch uit, maar in kansen resulteerde dat niet. Verder was de eerste helft geen spektakelstuk.

Tweede Helft
De tweede helft startte zoals de eerste eindigde. Anderlecht voetbalde aanvallender en gevaarlijker. Rond minuut 50 liet Lukaku zich vangen. Lokonga ging over zijn been, strafschop. Nmecha zette deze echter niet om, hij stuitte op De Wolf.

Enkele seconden later was het dan toch prijs. Nmecha zette voor, en Ashimeru trapte binnen. 0-1. Anderlecht bleef gevaarlijk, Nmecha trapte over. Nadien kwam Antwerp wel even opzetten. Batubinsika en Refaelov hadden beide hun kans, maar scoorden niet.

Het doelpunt viel wel aan de overkant. Murillo tikte moederziel allen binnen op een hoekschop. Antwerp moest komen, maart deed dat niet helemaal. Het volgend doelpunt viel weer aan de overkant. Schitterende krul van El Hadj, 0-3.

Het was nog niet voorbij. Tien minuten voor het einde maakte Verschaeren er nog 0-4 van. Daar bleef het echter niet bij. Le Marchand kon nog de 1-4 maken voor Antwerp. Een opdoffer voor Antwerp, Play-Off 1 krijgt nu wel vorm.