De Bock over zijn doelpunt: “Govea en ik oefenen af en toe op die hoekschopfase”

De Bock over zijn doelpunt: “Govea en ik oefenen af en toe op die hoekschopfase”

05-04-2021 19:30

SV Zult Waregem wist maandag de drie punten thuis te houden tegen KAS Eupen. Al waren het wel de panda’s die het beste aan de partij begonnen en op voorsprong klommen via Stef Peeters. Na de pauze zorgden Ewoud Pletinckx en Laurens De Bock voor de ommekeer.  

De Bock zag zijn ploeg de match uit handen geven in de eerste helft. "Na een goed begin hebben we de controle over de wedstrijd verloren in de 1e helft. We kregen dan ook nog een ongelukkig doelpunt tegen", zei hij na afloop van de wedstrijd. In de tweede helft wist de thuisploeg de situatie wel om te keren.

"In de tweede helft waren we rustiger aan de bal en raakten we gemakkelijker in de zestien van Eupen." Uiteindelijk kroonde De Bock zich zelfs tot matchwinnaar. "Govea en ik oefenen af en toe op die hoekschopfase. Net voor Govea de hoekschop trapte, hadden we oogcontact. Ik wist dat hij de bal op de ingeoefende manier naar mij zou trappen. Ik raak de bal en die gaat binnen. Dat is leuk."

Zulte Waregem springt dankzij die overwinning naar plaats zes in het klassement. Met nog twee speeldagen te gaan in de reguliere competitie ziet het er goed uit wat betreft de Play-Off 2 kansen van de club.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie