Pech voor Koeman, ervaren duo speelt niet tegen Real Valladolid

Pech voor Koeman, ervaren duo speelt niet tegen Real Valladolid

05-04-2021 14:15

Ronald Koeman kan maandagavond tegen Real Valladolid geen beroep doen op Sergi Roberto en Gerard Piqué. Het duo is op de weg terug na een blessure, alleen komt het treffen met Valladolid nog te vroeg voor ze. 

Via de clubkanalen deelt Barcelona de selectie voor het duel met Valladolid. Volgens AS was de verwachting al Piqué het duel moest laten schieten. Aanvankelijk was de ervaren stopper hersteld van een knieblessure, maar na een paar duels kreeg hij met een terugslag te maken. De afwezigheid van Roberto lag niet in de lijn der verwachting. De verdediger annex middenvelder traint nu alweer twee weken met de groep mee. Koeman heeft echter eerder gewaarschuwd dat hij geen risico wilde nemen met Roberto.

Koeman lijkt daarentegen wel bereid om een risico te nemen met De Jong en Messi. De twee staan allebei op scherp. Bij een gele kaart tegen Valladolid zouden De Jong en Messi geschorst zijn voor het treffen met aartsrivaal én titelconcurrent Real Madrid. Koeman heeft het duo echter gewoon opgenomen in zijn wedstrijdselectie. De Nederlandse oefenmeester kan er wel voor kiezen om De Jong en/of Messi op de bank te laten beginnen.

De aftrap van het duel tussen Barça en Valladolid staat maandagavond om 21.00 uur op de planning. Komende zaterdag staat de Clásico op het programma. Ook dan wordt er om 21.00 uur afgetrapt.