Staelens wilde comeback bij Anderlecht: Hij heeft nooit opgenomen

Staelens wilde comeback bij Anderlecht: "Hij heeft nooit opgenomen"

05-04-2021 11:00
20

Lorenzo Staelens (56) is al een tijdje geen profcoach meer. Hij werkt momenteel als commercieel vertegenwoordiger. Staelens denkt niet dat een terugkeer op het hoogste niveau er inzit voor hem. 

Staelens heeft daarvoor te veel vijanden gemaakt in het voetbal. "Ik heb mijn mening, en ik zeg die ook. De meesten kunnen daar niet mee om. Het voetbalwereldje is een wereldje van jaknikkers, maar daar geraak je niet altijd mee vooruit", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

Staelens heeft duidelijk even genoeg van het profvoetbal. "Je maakt rare situaties mee. Bij Moeskroen zag ik bij de beloften een talent: Selim Amallah. Ik zeg Glen De Boeck, die hoofdtrainer is: die moet meteen naar de A-kern. Glen komt kijken, gaat akkoord, maar dat kon en mocht niet van de sportief verantwoordelijke, wiens zoon op dezelfde positie speelde. Die wilde dat Amallah uitgeleend werd. Die jongen raakte gefrustreerd. Vandaag maakt hij het verschil met Standard."

Eén keer heeft Staelens een comeback naar Anderlecht geprobeerd. "Toen Hein Vanhaezebrouck, die ik indertijd naar Kortrijk had gehaald, naar Anderlecht ging, zocht hij een assistent. Toen heb ik hem verschillende keren gebeld, maar nooit nam hij op. Ineens belde Mogi Bayat me. Dat het moest gedaan zijn met Hein te stalken. 'Ik bepaal wie zijn assistent wordt, en jij zal het zeker niet zijn.'"