Overmeire: De tijden zijn veranderd, en dat bedoel ik niet positief

Overmeire: "De tijden zijn veranderd, en dat bedoel ik niet positief"

05-04-2021 11:15
4

Killian Overmeire zette vorig jaar een punt achter zijn profcarrière en tekende voor amateurclub Lokeren-Temse. Overmeire stond zelf bekend om zijn werklust en drive, maar dat mist hij duidelijk bij de huidige lichting jeugdspelers.

"Ik moet zeggen: de tijden zijn veranderd", geeft hij aan bij Sport/Voetbalmagazine. "Toen ik als jong mannetje bij de A-kern kwam, kroop ik in een hoekje van de kleedkamer en deed ik enkel mijn mond open als er mij iets gevraagd werd. Jeugdspelers zijn nu veel mondiger dan vroeger en er is een mentaliteitswijziging aan de gang. En dat bedoel ik niet positief."

Veel jeugdspelers laten het te snel hangen. "Gastjes zijn content met hun eerste profcontract. Ik mis bij hen de drive om hun concurrenten eruit te spelen. Ze haasten zich na de training naar huis om op de playstation te spelen. Komaan, toon toch wat meer ambitie! Ik heb twee jaar zwarte sneeuw gezien om in de ploeg te geraken."

Bij Sporting Lokeren bracht hij dat zoveel mogelijk aan. "Ortwin De Wolf pikte dat op. Ik wist dat hij zou slagen, want hij was er constant mee bezig. De anderen vonden mij wellicht een zaag. Maar ik deed dat steeds met de beste bedoelingen. Davy De Beule gaf mij destijds het goede voorbeeld en ik wilde op mijn beurt mijn kennis doorgeven aan de jongeren."