KRC Genk neemt op het einde afstand van OHL en wint belangrijke wedstrijd

05-04-2021 15:18 Laatste update: 18:36
40

KRC Genk heeft de belangrijke wedstrijd tegen OHL gewonnen. In het slot van de wedstrijd trok het de match helemaal naar zich toe ondanks de late aansluitingstreffer. Uiteindelijk werd het 2-3 voor de Limburgers.

Beide teams speelden voor hun plek in Play-Off 1. Na het puntenverlies van Beerschot en KV Oostende, kon OHL opnieuw meer aansluiting vinden met de top vier. Genk moest dan weer winnen om hun plek in Play-Off 1 wat zekerder te stellen nu KVO en Anderlecht steeds dichterbij komen.

Genk domineert de eerste helft
De eerste 45 minuten dicteerde Genk het spel. Na zeven minuten moest OHL doelman Romo zich al een eerste keer omdraaien: een knap afstandsschot van Thorstvedt zette Genk op 0-1. De Limburgers bleven dreigen, vooral Theo Bongonda zorgde voor veel drang naar voren. Behalve schoten van Vlietinck en Malinov werd Vandevoordt nooit onder vuur genomen. Een voorsprong voor Genk was een logische tussenstand aan de rust.

Een doelpuntrijke tweede helft
OHL begon erg gretig aan de tweede helft. Genk moest in het openingskwartier van de tweede helft het spel ondergaan. Net wanneer Genk terug in de wedstrijd kwam, scoort Mercier vanuit vrije trap. De bordjes hingen opnieuw in evenwicht na 74 minuten.

Daarna ging het snel: in twee minuten tijd kwamen Bongonda en Onuachu op het scorebord te staan. Dodelijke efficiëntie van Genk. De Limburgers zouden niet meer echt in de problemen komen. In de toegevoegde tijd kopte Henry een vrije trap van Mercier binnen, maar die 2-3 kwam te laat.

Genk klaart de klus, OHL ziet Play-Off 1 wegglippen
KRC Genk doet met deze overwinning een gouden zaak in de race voor een Play-Off 1-ticket. De Limburgers staan met 53 punten nog steeds derde. Op 1 punt van Antwerp en vier punten voor KV Oostende en Anderlecht. Antwerp en Anderlecht spelen straks nog tegen elkaar.

Voor OHL wordt een plek in de top vier halen nog een aartsmoeilijke opgave. Ze blijven met 45 punten op een zesde plaats staan en moeten hopen dat Anderlecht straks niet wint tegen Antwerp.