Vanhaezebrouck na verlies KAA Gent: “Daar wrong het schoentje”

Vanhaezebrouck na verlies KAA Gent: “Daar wrong het schoentje”

05-04-2021 10:45
10

KAA Gent ging met 2-1 onderuit tegen rechtstreekse concurrent Standard Luik. Na afloop liet coach Hein Vanhaezebrouck zich uit over de wedstrijd.

“De eerste helft startte goed”, begint Vanhaezebrouck op de webstek van KAA Gent. “We waren gevaarlijk en dwongen twee penalty’s af. Nadien volgden er nog enkele goeie kansen. Het eerste kwartier van de tweede helft was misschien nog wel het beste qua kansen. Maar daar wrong het schoentje vandaag.”

KAA Gent kon de kansen niet afwerken en liet Standard terug in de match komen. “We creëerden wel kansen maar de efficiëntie was er niet. En dat stelt me als coach teleur. Het team dat startte had nochtans de maturiteit om omschakelingen in doelpunten op te zetten, maar dat bleef uit. We hadden dus zeker kunnen winnen.”

“Het getoonde niveau is iets anders”, gaat Vanhaezebrouck verder. “Punten pakken was het belangrijkste, hoe maakte niet uit. Maar zelfs dat hebben we na gelaten. In het begin van die tweede helft hebben we alleszins genoeg mogelijkheden gehad om onze voorsprong uit te breiden.”

“Maar goed, proficiat aan Standard. Zij toonden gretigheid en bleven doorduwen. En uiteindelijk heeft dat geloond. En nu? Standard staat voor ons en zij hebben nog een bekerfinale. Voor ons daarentegen wordt het een heel moeilijk verhaal. Zoveel is duidelijk”, aldus Vanhaezebrouck.