AS Roma kan Belgische clubs een handje helpen in Europa

AS Roma kan Belgische clubs een handje helpen in Europa

05-04-2021 10:00 Laatste update: 19:04
3

Na de interlandbreak trekken ook de Europese competities zich weer op gang. Belgische clubs kunnen dan wel geen punten meer sprokkelen in de Champions League of Europa League, toch staat er nog een heleboel op het spel voor ons land. VoetbalPrimeur.be laat zien wie nog in het oog moet worden gehouden in verband met de coëfficiëntenlijst.

Ondanks het gebrek aan Belgische clubs maken we toch geen al te slechte beurt dit seizoen. Dat komt namelijk omdat onze dichtste achtervolgers allen steken lieten vallen. Oostenrijk, Rusland en Turkije hadden al geen actieve clubs meer, Schotland en Oekraïne zagen hun afgevaardigden dan weer sneuvelen in de voorbije knock-out ronde. Zo gingen de Rangers de boot in tegen Slavia Praag. Dynamo Kiev geraakte dan weer niet voorbij Villarreal.

Geen enkele van onze dichtste achtervolgers zal Europees dus nog punten kunnen sprokkelen. Ons land behoudt dit seizoen dan ook met zekerheid de negende plek in de rangschikking. Toch mogen we niet op onze beide oren slapen, volgend seizoen zakken we namelijk naar plek twaalf. Dat komt omdat één van onze succesvolste jaren in de recentste Europese geschiedenis wegvalt in de telling.

Zaak wordt dus om volgend seizoen opnieuw beter te doen dan clubs uit landen als Oostenrijk, Rusland, Schotland, Oekraïne en Turkije. Ook de Nederlandse clubs moeten in de gaten worden gehouden. Onze Noorderburen zijn ons voorbijgestoken op de rangschikking en kunnen nog verder uitlopen aangezien Ajax nog Europees actief is. Willen we de achterstand beperken moeten we dus hopen dat Ajax niet voorbij AS Roma geraakt.

Loting:

Ajax – AS Roma

Arsenal - Slavia Praag

Granada – Man United

Dinamo Zagreb - Villareal