Barça ruikt bloed: Atlético loopt in Sevilla tegen verlies én twee schorsingen aan

Barça ruikt bloed: Atlético loopt in Sevilla tegen verlies én twee schorsingen aan

04-04-2021 22:58
1

Atlético Madrid stond begin februari elf punten voor op FC Barcelona en Real Madrid, maar is zijn riante voorsprong op de concurrenten alweer bijna kwijt. Los Rojiblancos, zonder Yannick Carrasco, verloren zondagavond van nummer vier Sevilla: Real Madrid staat op drie punten én is qua onderling resultaat in het voordeel, Barça kan de kwakkelende lijstaanvoerder zelfs tot op één punt naderen.

Atlético werd vanaf het eerste fluitsignaal onder de voet gelopen in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán en ontsnapte na acht minuten al aan een achterstand. Ivan Rakitic versierde een strafschop voor Sevilla en Lucas Ocampos legde aan vanaf elf meter, maar Jan Oblak stopte de penalty.

De Andalusische storm ging in de loop van de eerste helft liggen, maar Atlético wist niets klaar te spelen. Na rust ging het van kwaad tot erger: vlak nadat Luuk de Jong plaats moest maken bij Sevilla, kreeg Luis Suárez een gele kaart, waardoor El Pistolero geschorst is voor het volgende bezoek aan Sevilla, de uitwedstrijd tegen Real Betis.

In de slotfase kreeg Koke de eerste kans voor de gasten, maar de routinier stuitte op doelman Bono Bonou. Vlak daarna viel de openingstreffer aan de andere kant, met dank aan de backs van Sevilla. Oudgediende Jesús Navas haalde de achterlijn en gaf voor, Marcos Acuña kopte tegendraads binnen: 1-0. Die stand bleef op de borden staan en Atlético kon tijdens de slotfase alleen maar een kans voor Ángel Correa - redding Bono - én een tweede schorsing noteren: ook Marcos Llorente kreeg geel en is er niet bij tegen Betis.

De ploeg van Diego Simeone blijft op 66 punten steken. FC Barcelona kan maandagavond op 65 punten komen, als het thuis van Real Valladolid wint. Zaterdag spelen de naaste belagers van Atlético tegen elkaar in El Clásico. Op 9 mei reist de landskampioen van 2014 af naar Camp Nou.