Valencia gedwongen om door te spelen na racismerel: 'Dat werd ons verteld'

Valencia gedwongen om door te spelen na racismerel: 'Dat werd ons verteld'

Gepubliceerd: zondag 4 april 2021 om 23:00zo 04-04-2021 om 23:00

Valencia beleefde een uiterst vervelende zondagmiddag: de spelers van Los Che stapten tegen Cádiz het veld af nadat ploeggenoot Mouctar Diakhaby racistisch werd bejegend, maar vervolgden hun wedstrijd alsnog. Volgens aanvoerder José Luis Gayà werden de spelers daar echter toe gedwongen.

De vlam sloeg in de pan nadat Diakhaby het aan de stok kreeg met tegenstander Juan Cala. De overige spelers van Valencia verklaarden zich solidair met de Franse verdediger en zochten de kleedkamer op. De wedstrijd werd even later echter alsnog uitgespeeld. "We pikten het natuurlijk niet, dus we wilden solidair zijn aan onze teamgenoot", liet Gayà na afloop weten aan de Spaanse media. "Er werd ons verteld dat we de wedstrijd uit moesten spelen, omdat we anders reglementair zouden verliezen. Diakhaby wilde ook graag dat we verder zouden spelen, daarom besloten we het veld weer op te gaan", aldus de linksback.

Aanstichter Cala stond aanvankelijk 'gewoon' weer op het veld, maar werd tijdens de rust alsnog gewisseld. Pijnlijk genoeg voor Valencia vlak voor tijd met 2-1. De gevallen grootmacht blijft twaalfde in de Primera División, maar ziet promovendus Cádiz tot op één punt naderen. 'Het is niet de wedstrijd die we vandaag (zondag, red.) hebben verloren', laat Valencia echter weten in een statement. 'We hebben respect en de geest van de sport verloren.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws