Moeskroen ziet concurrenten winnen, maar raakt zelf niet verder dan gelijkspel

04-04-2021 22:37 Laatste update: 22:38
3

Royal Excel Mouscron heeft geen al te beste zaak gedaan in de strijd tegen degradatie. Na de winst van de concurrenten moest het de drie punten pakken tegen Sporting Charleroi, maar daar slaagde het niet in. Na een spannend slot werd het 1-1.

Na de overwinningen van Waasland-Beveren en Cercle Brugge wist Royal Excel Mouscron wat het moest doen: winnen. De bezoekers gingen in de eerste helft dan ook vol voor de winst en wisten de beste kansen te versieren.

De afwerking stond echter niet op punt en de doelman van Charleroi hield de netten schoon in de eerste helft. Ook Charleroi toonde zich en scoorde net voor rust ei zo na het openingsdoelpunt na een actie van Mamadou Fall. Dat kwam er echter niet.

Charleroi was duidelijk beter uit de kleedkamer gekomen en eiste ook het balbezit op. Echt doelgevaar puurde het daar niet uit en het was Moeskroen dat de beste kansen kreeg. Charleroi-doelman Descamps werd aan het werk gezet, maar hield de bal uit doel.

Dat kon Hervé Koffi aan de overzijde niet. Hij zag Fall twintig minuten voor tijd scoren. Zijn treffer werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. De spanning werd wat groter, Charleroi drukte meer, maar scoorde niet. In het absolute slot raakte Moeskroen-aanvaller Da Costa de paal nog, scoren deed hij niet. Even later echter wel. Met de 0-1 in minuut 85 heeft hij Moeskroen mogelijk ook in Eerste Klasse A gehouden.

Moeskroen kwam echter bedrogen uit, want enkele minuten later stond het weer 1-1. Gevaarlijkste man Fall wist dan toch te scoren en zorgde voor de gelijkmaker. Alweer een domper voor Moeskroen, waar het nu stilaan 5 voor 12 is.