Guardian: Tuchel moest voor én tijdens West Brom-blamage kleedkamerbrand blussen

Guardian: Tuchel moest voor én tijdens West Brom-blamage kleedkamerbrand blussen

04-04-2021 23:00

Chelsea heeft een rumoerig weekend achter de rug: The Blues blameerden zich zaterdag thuis tegen West Bromwich Albion en verloren met liefst 2-5 van de nummer voorlaatst. Manager Thomas Tuchel zag een ongeslagen serie van veertien wedstrijden stranden en moest bovendien twee binnenbrandjes blussen, onthult The Guardian.

Zowel in aanloop naar de wedstrijd als tijdens de rust kwamen spelers met elkaar in botsing. Antonio Rüdiger behoorde niet tot de wedstrijdselectie, nadat hij het aan de stok had gekregen met reservedoelman Kepa Arrizabalaga. De twee kwamen tijdens een trainingspartijtje met elkaar in botsing en moesten vervolgens door teamgenoten uit elkaar gehaald worden. Volgens The Guardian werd de Duitse verdediger vervolgens weggestuurd door landgenoot Tuchel. Rüdiger bood later nog zijn excuses aan Kepa en Tuchel aan, maar werd niet geselecteerd voor de wedstrijd van zaterdag.

Op het eigen Stamford Bridge ging het voor rust al mis voor Chelsea: Thiago Silva kreeg na een half uur rood en West Brom boog op slag van rust een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Routinier César Azpilicueta kreeg vervolgens in de kleedkamer ruzie met ploeggenoot Reece James, die met een onbegrijpelijke terugspeelbal een tegengoal had ingeleid.

Tuchel moet nu de rijen weer zien te sluiten, met een belangrijke week op komst. Chelsea speelt woensdag de eerste wedstrijd van het Champions League-tweeluik met FC Porto. Bovendien heeft het nog acht wedstrijden om zijn felbegeerde vierde plek in de Premier League vast te houden en zich te verzekeren van Champions League-kwalificatie.