Castro-Montes: “We lieten het volledig liggen in de tweede helft”

Castro-Montes: “We lieten het volledig liggen in de tweede helft”

04-04-2021 21:15
2

KAA Gent ging zondag met 2-1 onderuit op Sclessin tegen Standard. Gent kwam nochtans op voorsprong via Alessio Castro-Montes. Het kon zo met een 0-1 voorsprong gaan rusten. In de tweede helft gaven de Buffalo’s de drie punten alsnog uit handen.

Het begon goed voor de Buffalo’s, al keerde de sfeer snel in de tweede helft. Castro-Montes zag waar het fout liep: “Zoals vaker lieten we het volledig liggen in de tweede helft. We deden alles fout. Voetballen lieten we uit en we zakten in. Logisch dat je dan het deksel op de neus krijgt. Niet te vergeten dat we kansen genoeg hadden, maar die moet je gewoon omzetten.”

Castro-Montes zelf pikte wel weer een doelpunt mee. Vanop de stip weliswaar. “Ook ik met die penalty. Opnieuw in twee tijden. Ik trap hem natuurlijk liever in een tijd binnen, maar hij zat en dat telde. Er was ook wel geluk mee gemoeid, maar ik denk dat de volgende voor iemand anders wordt.” Twee minuten voor de strafschop van Castro-Montes had Roman Yaremchuk al een elfmeter de nek omgewrongen.

De verdediger verwacht dat er extra getraind zal worden op strafschoppen komende week. “We trainden er nog niet extra op maar ik denk dat het volgende week wel eens op de agenda komt. Wat rest er ons nu? Alles geven in de laatste twee wedstrijden, al is het maar voor onszelf.”