10-Cercle-spelers houden stand, Beerschot bijt tanden stuk

04-04-2021 15:23 Laatste update: 15:33
24

Zondag speelden Cercle Brugge en K. Beerschot V.A tegen elkaar. Het was Cercle dat het beste voor de dag kwam en klom al in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. Beerschot kwam nog terug tot 2-1, maar verder kwam het niet.

Het was Giulian Biancone die in minuut 18 de score opende. Ik Ugbo verdubbelde in minuut 34 die voorsprong vanop de stip. Dan zag het er heel goed uit voor de Vereniging. Tot Dimitar Velkovski in minuut 38 met rood van het veld werd gestuurd. Hij kwam onbesuisd in op Tom Pietermaat.

Beerschot zette in de tweede helft alles op alles om zich terug in de wedstrijd te knokken. In minuut 51 zorgde Jan Van den Bergh al snel voor de aansluitingstreffer. In minuut 65 mocht Zakaria Bakkali zijn debuut maken voor de Ratten. Maar ook hij kon de wedstrijd niet meer beslissen. Cercle hield stand en pakte de volle buit.

Cercle doet zo een uitstekende zaak in de strijd om het behoud. Het zag zaterdag namelijk Waasland-Beveren naderen tot op één punt na een zege tegen KV Oostende. Na de overwinning van Cercle bedraagt de kloof dus weer vier punten.