Jeugdproduct van KRC Genk wordt prof in Zweden: Niet getwijfeld

Jeugdproduct van KRC Genk wordt prof in Zweden: "Niet getwijfeld"

04-04-2021 13:15 Laatste update: 18:32
7

Meer en meer jonge Belgische spelers trekken op avontuur in het buitenland. Ook Bavo Coenen (19) voegt zich in dat rijtje. De ex-speler van KRC Genk, OH Leuven en Lommel mag zich nu bewijzen bij FC Linköping City. Die club speelt op het derde niveau in Zweden. 

Coenen is via een test in Zweden terechtgekomen. "Mijn jeugdvriend Aimane Mdouari heeft de club gecontacteerd", legt hij uit aan VoetbalPrimeur.be. "Ik mocht op proef gaan. Na twee trainingen en één wedstrijd hebben ze mij een profcontract aangeboden om hier de concurrentie aan te gaan als eerste doelman."

Zweden is niet bij de deur, maar Coenen heeft niet getwijfeld. "Het is allemaal heel snel gegaan, natuurlijk. Maar neen, ik heb nooit getwijfeld. Het is altijd mijn droom geweest om eens in het buitenland te voetballen. Na jarenlang hard werken in België kan ik dat nu realiseren."

Coenen kreeg zijn keepersopleiding bij KRC Genk en heeft zo natuurlijk een streepje voor. "Ik heb zeker wel genoten van mijn tijd bij KRC Genk, al was het mentaal soms een moeilijke tijd voor mij. Als je jong bent verwacht je veel van jezelf, als het dan niet gaat kan dat zwaar zijn. Maar ik kijk er positief op terug. Ik heb veel geleerd in Genk en ik ben de club en de teamgenoten die nu op hoog niveau spelen heel dankbaar voor alles."

Ter Stegen, of toch Lopes?
Coenen heeft alvast genoeg voorbeelden om te volgen. "Marc-André Ter Stegen is een keeper waar ik naar opkijk door zijn volledigheid. Mijn keeperstrainer bij Lommel, Vladan Kujovic, vergeleek mij met Anthony Lopes van Lyon. Natuurlijk heb ik veel beelden van hem gezien en we lijken heel wat op elkaar, maar ik ben natuurlijk nog lang niet zo ver. Ik blijf elke dag hard werken om te staan waar zij staan."

Dat laatste zal nodig zijn, want Coenen heeft zijn kinderdroom niet opgegeven. "FC Barcelona is de club waar ik van jongs af aan wil spelen en dat is tot vandaag nog niet veranderd", legt hij de lat hoog.