Real Madrid krijgt waarschuwing: Liverpool swingt weer en rekent af met Arsenal

03-04-2021 23:10
1

Liverpool heeft zaterdag een overtuigende zege geboekt op Arsenal in de Premier League. De ploeg van manager Jürgen Klopp was veel sterker en dankte invaller Diogo Jota voor de ruime 0-3 zege in Londen.

Arsenal probeerde hoog druk te zetten, maar moest het initiatief al snel afstaan aan Liverpool. The Reds waren dreigend en kregen na 26 minuten de eerste kans. Na een goede aanval was de kopbal van Sadio Mané echter geen probleem voor doelman Bernd Leno. Ook James Milner was dichtbij op aangeven van Trent Alexander-Arnold, maar zijn poging ging naast.

Liverpool maakte desondanks een frisse indruk, terwijl Arsenal op eigen veld geen vuist kon maken. Het leverde voor rust geen treffer op, maar ook in de tweede helft wist de uittredend kampioen de rivaal terug te dringen. Na 63 minuten was het krachtsverschil eindelijk terug te zien op het scorebord. Invaller Diogo Jota maakte het verschil door raak te koppen uit een uitstekende voorzet van Alexander-Arnold.

Daarmee was de ban gebroken, want vijf minuten later verdubbelde Mohamed Salah de score. Na geklungel van Arsenal tekende Jota ook nog voor zijn tweede: 0-3. Liverpool klimt zodoende naar plek en is nog maar twee punten verwijderd van een Champions League-plaats. De ploeg van Klopp reist bovendien met vertrouwen naar Madrid voor de Champions League-clash met Real.