Club Brugge gaat met drie punten lopen in Kortrijk na een omstreden strafschop

03-04-2021 22:35 Laatste update: 22:40
75

Club Brugge is met 1-2 gaan winnen op Kortrijk. In een aangename wedstrijd met veel strijd viel de beslissing een kwartier voor het einde vanop de stip. Daar is het laatste woord wellicht nog niet over gezegd.

Club Brugge begon sterk met hoekschoppen en druk naar voren. Kortrijk was echter niet onder de indruk en rechtte de rug goed. Met gevaarlijke uitbraken konden ze Club Brugge op eigen helft houden. Mignolet moest bij de pinken zijn met een goede save, en even later werd een doelpunt van Derijck afgekeurd wegens buitenspel.

Nadien was het wel prijs. Gano werd diepgestuurd en rondde knap af. 1-0. Nauwelijks twee minuten later hingen de bordjes weer gelijk. Sobol knalde een afvallende bal schitterend binnen.

De wedstrijd bleef aangenaam verdergaan. KV Kortrijk liet zich niet doen en kwam zowaar weer bijna op voorsprong. Mignolet moest een redding uit de kast halen op een kopbal van Gano. Ook aan de overkant was het bijna prijs. Dost en Vormer hadden beide kansen op een doelpunt.

De tweede helft startte zoals de eerste eindigde. Club Brugge probeerde maar KV Kortrijk was niet onder de indruk. Ze stichtten zelfs meer gevaar dan Club. Kortijk bleef goed voetballen, de defensie van Club Brugge moest vaak alle zeilen bijzetten.

Pas vijf minuten na het uur kon Club Brugge nog eens een echte kans afdwingen. De ingevallen Perez stuitte op Ilic. De wedstrijd ging hevig verder, beide ploegen leverden veel strijd.

Een kwartier voor het einde ging Sobol gretig neer. Strafschop zei Vergoote, dat stuitte op veel onbegrip. Vanaken zette deze wel om: 1-2. In de slotseconden kon De Sart nog bijna gelijk maken, maar Mignolet ging goed plat. Club Brugge neemt zo de drie punten mee naar huis.