VAR draait al na 21 minuten overuren in Kortrijk – Club Brugge

03-04-2021 21:24
8

In KV KortrijkClub Brugge staat het na 21 minuten spelen 1-1. Alle spelers geven zich honderd procent, maar ook voor de VAR is het een drukke avond in het Guldensporenstadion.

Iets voor het kwartier leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Na een vrije trap dacht Derijck te mogen vieren, maar de VAR dacht daar anders over. Lardot bracht scheidsrechter Vergoote op de hoogte dat er sprake was van buitenspel. De scheidsrechter geloofde de VAR en de 0-0 bleef op het bord. De beslissing was terecht, want vlak voor Derijck kon scoren dreigde Radovanovic vanuit buitenspel.

Dan toch 1-0
Drie minuten later deed Gano de netten trillen. Opnieuw kwam de VAR in het stuk voor. Het was even kijken of er ditmaal wederom sprake was van buitenspel. Dat was het niet en KV Kortrijk klom dan toch met enige vetraging op voorsprong. Club Brugge moest achtervolgen.

Knal van Sobol
Lang stond de 1-0 niet op het bord. Na een corner viel de bal voor de voeten van Sobol. Net buiten de zestien besliste de linksachter om de bal in één tijd op de slof te nemen. Met resultaat! De bal vloog in het dak van het doel. Toch wilde de VAR dat de scheidsrechter de beelden aan de zijlijn kwam bekijken. Vergoote moest controleren of er niemand in de baan van het schot stond. De scheidsrechter vond van niet en zo stond het na 21 minuten 1-1.