Duo Müller/Goretzka goud waard voor Bayern tegen directe concurrent Leipzig

03-04-2021 20:27

Bayern München heeft goede zaken gedaan in de strijd om de Bundesliga-titel. Op bezoek bij nummer twee RB Leipzig won Der Rekordmeister met 0-1 door een doelpunt van Leon Goretzka. Wie anders dan Thomas Müller gaf de assist.

Leipzig begon wat sterker aan de wedstrijd tegen Bayern, zonder écht gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft nam de ploeg van trainer Hansi Flick het initiatief over. Het kwam een aantal keer dreigend voor het doel van Leipzig, maar ook hier wilde de bal er niet in.

Totdat Goretzka er op slag van rust 0-1 van maakte. Müller bewaarde het overzicht bij de achterlijn en trok de bal goed terug op de inlopende Goretzka. Die twijfelde niet en poeierde hard raak, Leipzig-keeper Péter Gulácsi maakte geen enkele kans.

Leipzig kwam met een ander strijdplan op het veld in de tweede helft en wist Bayern - dat niet zo nodig meer hoefde - ver terug te drukken op de eigen helft. De mannen van coach Julian Nagelsmann kwamen een aantal keer erg dichtbij een gelijkmaker, maar Manuel Neuer hield zijn doel schoon. Door de overwinning pakt Bayern een voorsprong van zeven punten op nummer twee Leipzig. Het doet daarmee uitstekende zaken in de strijd om de Bundesliga-titel.