Tielemans heeft geen verhaal tegen Man City en uitblinker De Bruyne

03-04-2021 20:21
1

Manchester City komt steeds dichterbij de Premier League-titel. De ploeg van Kevin De Bruyne won op bezoek in het King Power Stadium met 0-2 van Leicester City door doelpunten van Benjamin Mendy en Gabriel Jesus.

Leicester begon met een duidelijk spelplan aan de wedstrijd tegen de koploper: de ploeg van trainer Brendan Rodgers trok zich ver terug op eigen helft en hoopte via een counter gevaarlijk te worden. Dat lukte ze echter nauwelijks. City had constant de bal en kwam een aantal keer dreigend voor het doel van Kasper Schmeichel. Zo raakte Kevin De Bruyne de lat na een goede vrije trap. Een doelpunt zagen we in de eerste helft echter niet.

In de tweede helft veranderde er qua spel niet al te veel. City ging op zoek naar de voorsprong, maar toch kwam ook Leicester dichtbij een doelpunt. Jamie Vardy werkte de bal achter Ederson, maar stond buitenspel. Uiteindelijk was het Mendy die de ban brak: de Fransman draaide zich vrij in het strafschopgebied en schoot bekeken raak.

Het betere van het spel bleef ook hierna voor City, dat de wedstrijd een kwartier voor tijd via Gabriel Jesus besliste. De Braziliaan maakte de 0-2 na een heerlijke aanval van de uitploeg. Vooral de steekpass van De Bruyne was van grote schoonheid.

Door de 0-2 overwinning op Leicester lijkt City het kampioenschap niet meer te kunnen ontgaan. De ploeg staat inmiddels zeventien punten los van nummer twee Manchester United.